Piana z jajecznego likieru
A na koniec nowoczesna interpretacja starego przepisu; znana większości dziadków. Dzięki tej espumie z jajka, pokazujesz starszym, że nie wszystko kiedyś było lepsze.
300ml jajka
200ml śmietany
Nabój do śmietany
Syring do bitej śmietany
Ubij jajko i śmietanę razem, aż będą gładkie. Dodaj tę mieszankę do syfonu do bitej śmietany i odstaw do lodówki. Przed podaniem jajka ważne jest, aby dobrze wstrząsnąć syfonem do bitej śmietany, aby płyny były dobrze wymieszane.
Wlej dwa naboje do bitej śmietany do syfonu, aby można było podać z odpowiednim ciśnieniem i lekkością.
W połączeniu z dobrą filiżanką kawy i regionalnym ciastkiem, to idealna przekąska na popołudnie.
Jeśli chcesz ułatwić sobie proces niektórych z tych przepisów, możesz użyć naszego unikalnego naboju do śmietany w połączeniu z naszymi kulkami smakowymi. Możesz po prostu włożyć kulki smakowe do naboju do śmietany i dodać egzotyczne smaki do każdego dania.